Home Sport LA Lakersi otkrili kip legendarnoga Kobe Bryanta

LA Lakersi otkrili kip legendarnoga Kobe Bryanta

by admin

Ispred košarkaške arene Crypto.com u Los Angelesu održana je svečana ceremonija tokom koje je otkriven kip Kobea Bryanta, legendarnog američkog košarkaša i nekadašnje zvijezde Los Angeles Lakersa.

Prije četiri godine tada penzionisani 41-godišnji Kobe Bryant je poginuo u nesreći helikoptera zajedno sa svojom kćerkom Giannom, šestoro putnika i pilotom, prenosi Index.
Djelo je rad kiparice Julie Rotblatt Amrany, a skulptura prikazuje legendarnog košarkaša s usmjerenim kažiprstom desne ruke prema nebu. Bio je to trenutak kada je u januaru 2006. godine napuštao parket nakon što je postigao 81 poen u susretu protiv Toronta.
Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša u historiji, pet je puta tokom karijere bio NBA prvak, svaki put sa LA Lakersima u kojima je proveo cijelu karijeru. Dva puta je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije, osamnaest puta je nastupao na NBA All Star utakmicama te je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje.
Blistavu karijeru završio je sa 33.643 postignuta koša, 7047 skokova i 6306 asistencija. Četvrti je najbolji strijelac u historiji NBA lige.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima