Home Bosna i Hercegovina Lakić: Neće biti obustave isporuke gasa za područje FBiH

Lakić: Neće biti obustave isporuke gasa za područje FBiH

by admin

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić nakon današnje sjednice Vlade Federacije BiH na kojoj je razmatrana aktuelna situacija sa snabdijevanjem gasom, u izjavi za javnost je kazao da neće biti obustave isporuke gasa od strane “Sarajevo – gasa“ Istočno Sarajevo za područje FBiH.

“Što se tiče problema sa cijenom gasa, koji nas je zadesio u proteklih nekoliko dana moram da kažem da smo uz pomoć obje entitetske vlade došli do dogovora da neće biti obustave isporuke gasa za područje Federacije BiH.

U obavezi smo početkom naredne godine napraviti zajednički sastanak dva enetitetska ministra energetike i dva direktora preduzeća da dogovorimo daljnje korake. Naravno, ne samo da smo komunicirali kolega ministar Đokić i ja, nego su i dva entitetska premijera, Federacije BiH i Republike Srpske, gospodin Nikšić i gospodin Višković, također pomogli da do ovog dogovora dođe, tako da nam početkom godine predstoje razgovori na ovu temu – kazao je ministar Lakić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima