Home Sport Lebron zabio 40, ali Curry se posljednji smijao

Lebron zabio 40, ali Curry se posljednji smijao

by admin

U obračunu dviju najvećih košarkaških zvijezda na planetu Stephen Curry je zabio 31 poen i izjednačio omjer u njihovim međusobnim utakmicama u osnovnom dijelu sezone na 11:11. Kad su u računicu uzmu i utakmice doigravanja, Curry vodi 28:23.

Završnica se otegnula zbog dva prekida. LeBron je dvije minute prije kraja zabio tricu kojom su Lakersi smanjili na 124:120, ali na televizijskoj snimci vidjelo se da je James prethodno nagazio na aut-liniju te je još nakon dugačkog pregledavanje snimke poništen.

Nakon toga kvar na semaforu koji pokazuje vrijeme napada uzrokovao je još duži prekid pa je 15 sekundi utakmice trajalo više od 15 minuta. No, ključni je prekid bio onaj prvi, u kojem su Lakersi ostali bez tri poena. Njihovo je brisanje kontroverzno jer su suci to primijetili provjeravajući drugi detalj, a ovaj im je usput zapeo za oko.

“Nikad nisam vidio da se to na takav način presudi”, rekao je utučeni James, koji je uz 40 poena imao osam skokova i devet asistencija. Curry također nije bio oduševljen, iako mu je išlo na ruku, iako se to i njemu dogodilo ove sezone protiv Memphisa.

“Odvelo nas je s četiri na sedam poena razlike, lijepo je kad povećaš vodstvo bez da išta učiniš, ali ne sviđa mi se ta odluka, prekinula je prirodni tok utakmice, a jedva je dotaknuo liniju”, rekao je Curry.

Kad je utakmica konačno nastavljena, James je uz osmijeh prokomentirao dugački prekid i činjenicu da je ostao bez već uračunatih poena, citirajući Dannyja Glovera iz Smrtonosnog oružja: “Prestar sam za ova sranja”.

Nakon toga, uzeo je loptu i poveo napad Lakersa kojim su se mogli opet primaknuti gostima, ali Curry je odigrao fantastičnu obranu na njemu, iščeprkao mu loptu i uništio nade Lakersa u preokret.

Lakersi su se zapravo dobro i držali, budući da su gotovo cijelu utakmicu igrali bez Anthonyja Davisa, koji je još u prvoj četvrtini donio nenamjerni udarac u oko od rookieja Traycea Jackson-Davisa, otišao u svlačionicu i više se nije vraćao u igru.

(Vijesti.ba)

 

Možda vas zanima