Home Sport Legendarni bh. fudbaler pokreće novi biznis

Legendarni bh. fudbaler pokreće novi biznis

by admin

Nakon okončanja igračke karijere naš legendarni fudbaler i kapiten bh. reprezentacije Elvir Bolić vratio se iz Turske u domovinu gdje je do sada uložio milione, koje je zaradio igrajući, između ostalih, za velikane Galatasaray i Fenerbahce. 

Popularni Bola, nakon što je okačio kopačke o klin, vratio se u BiH i u početku je živio na relaciji Zenica – Sarajevo, a onda je definitivno glavni grad BiH postao njegova baza.

Iako su mnogi mislili i željeli da nakon igračke karijere nastavi biti u fudbalu, Elvir je odlučio da se okrene privatnom biznisu i počeo je ulagati u nekretnine. Zajedno sa bivšim kolegom iz reprezentacije Emirom Granovom 2009. godine na Šipu izgradio je elitno apartmansko naselje “Bolgrano”, u kojem i sada žive brojni poznati sportisti i muzičari.

Nakon toga, Bolić je napravio zgradu na Vracama sa nekoliko apartmana koje je vrlo brzo prodao. Elvir je i vlasnik ekskluzivnog restorana “Paper Moon” na Grbavici i pokazao je da ima smisla i za ugostiteljstvo.

Popularni Bola nije stao na tome i u četvrtak će u Sarajevo Toweru otvoriti ekskluzivni salon italijanskog namještaja “Divani Letti”.

– Uvijek sam volio stvarati nešto novo i drugačije i ovo je takvo nešto. Novi izazov za mene, a ujedno da našem ljudima ponudimo mogućnost izbora. Ideja o otvaranju eķskluzivnog salona namještaja postoji već par godina, a sada je konačno i realizirana. Partner mi je Samir Serdarević koji je 35 godina živio u Italiji, a ima fabriku namještaja u Zenici. Sam salon u Sarajevo Toweru prostire se na 300 kvadrata i zastupnici smo nekoliko italijanskih brendova – kaže Elvir Bolić.

(Vijesti.ba / Biznis.ba)

Možda vas zanima