Home Sport Legendarni Rudy Fernandez najavio kraj karijere po završetku sezone

Legendarni Rudy Fernandez najavio kraj karijere po završetku sezone

by admin

Fernandez je to učinio na konferenciji za medije uoči duela Reala i Baskonije u Euroligi.

“Već sam star i počinjem razmišljati o drugim stvarima, o porodici. Ostalo mi je nekoliko mjeseci i nadam se da ću dati doprinos. Osjećao sam se veoma voljeno, ali i ovo se završava. Ostalo je još nekoliko mjeseci da nastavim da uživam sa svojim saigračima”, rekao je Fernandez, koji danas slavi 39. rođendan.

Vjerovatno će Olimpijske igre biti takmičenje na kojem će se Rudy oprostiti od košarke, mada Španci prvo moraju da izbore vizu za Pariz.

Ne bi trebalo da im bude teško pošto će im protivnici na kvalifikacionom turniru u Valenciji biti selekcije Libana i Angole.

Rudy Fernandez je karijeru počeo u Juventudu iz Badalone, u dva mandata je oblačio dres Real Madrida, a u međuvremenu se okušao u NBA ligi igrajući za Portland i Denver.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je zlatne medalje na prvenstvima svijeta 2006. i 2019, srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, kao i četiri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju na evropskim šampionatima.

Uz brojna individualna priznanja i mnoštvo trofeja u Španiji, Fernandez je tri puta (2015, 2018 i 2023. godine) postao prvak Evrope sa Realom, za koji neprekidno igra još od 2012. godine.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima