Home Sport Lejla Njemčević sezonu započela 4. mjestom u Španiji

Lejla Njemčević sezonu započela 4. mjestom u Španiji

by admin

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević zauzela je četvrto mjesto na timskoj šestodnevnoj etapnoj UCI utrci Andalucia Bike Race. Andalucia Bike Race važi za jednu od najprestižnijih etapnih timskih utrka na svijetu kategorije UCI SHC, odnosno jednu klasu ispod svjetskog kupa u maraton disciplini.

Lejla Njemčević nastupala je sa timskom Allebike partnericom Terese Andersson koja trenutno zauzima 16. mjesto na Svjetskoj UCI ranking liste. Nakon šest dana utrkivanja pobjedu u ukupnom generalnom plasmanu upisale su Janina Wust i Rosa Van Doorn za Buff Megamo team.

Lejla Njemčević i Terese Andersson su dobro započele utrku s obzirom na to da su na prvoj etapi osvojile treće mjesto, dok su na drugoj etapi popravile plasman i zauzele drugo mjesto. U trećoj etapi nisu imali sreće i zbog tehničkog problema izgubile su više od 30 minuta, tako da su nakon posljednje šeste etape zauzele četvrto mjesto u generalnom plasmanu.

Takmičarka nastavlja sa pripremama u Španiji za nadolazeću sezonu a prvi Svjetski kup očekuje je krajem maja u Češkoj, na kojem je u protekloj sezoni iznenadila svjetsku biciklističku javnost dominantnom pobjedom.

Lejla Njemčević trenutno zauzima drugo mjesto na Svjetskoj UCI ranking listi sa 1380 bodova,saopćeno je iz njenog tima.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima