Home Magazin ‘Leteći Gruzijci’ 21. aprila stižu u Sarajevo

‘Leteći Gruzijci’ 21. aprila stižu u Sarajevo

by admin

Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava cijeli svijet svojim jedinstvenim plesnim umijećem, a u Sarajevo stižu ovog mjeseca, 21. aprila, u Bosanski kulturni centar. Za ovaj svjetski spektakl je u prodaji preostalo još svega oko stotinjak ulaznica koje se mogu kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderije i u sistemu Entrio.ba.

Nevjerovatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, stekli su nazive poput “leteći Gruzijci”,
a do sada su nastupili u više od 100 zemalja na svim kontinentima. Plesali su na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu. Njihove je spektakularne izvedbe koje uključuju akrobacijske tačke pogledalo preko 90 miliona ljudi!

Kompleksna i zahtjevna koreografija spaja savršeno sinkronizirane pokrete ove slavne baletne trupe sa zadivljujućim tehničkim umijećem pojedinačnih izvođača: energični muški plesači spretno lete kroz zrak sudarajući se mačevima i bodežima, natječući se u dinamici pokreta i visini skoka kako bi osvojili naklonost elegantnih plesačica koje lebde pozornicom. Zaštitni znak Sukhishvili ansambla je „ples na prstima“, zahtjevni koreografski pokret koji se uči od 5. godine i neprestano usavršava tokom života.

Gruzijski nacionalni balet jedinstveni je fenomen koji svakako treba doživjeti bar jednom u životu, zato požurite po svoju ulaznicu, dok nisu planule i ove posljednje, poručuju organizatori.

 

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima