Home Bosna i Hercegovina Ljekar iz Brčkog koji je skrivao kosti žrtava genocida i dalje radi sa pacijentima

Ljekar iz Brčkog koji je skrivao kosti žrtava genocida i dalje radi sa pacijentima

by admin
Nakon ekshumacije i DNK analize, iz Instituta za nestale osobe BiH 30. januara za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrđeno je da su pronađeni nekompletni posmrtni ostaci dvije osobe, zabetonirani u fontani u dvorištu privatne kuće u Brčkom, te da pripadaju dvjema žrtvama genocida u Srebrenici 1995. godine.
Mraović se u četvrtak, 1. februara, javio na poziv RSE i kratko rekao da nema vremena da razgovora, jer je “u ordinaciji s pacijentima”.
“Nemam vremena, ne dajem nikakve izjave, džaba zovete”, rekao je Mraović.
RSE je pozvao i ordinaciju u Brčkom “Dr. Pajić Medical”, gdje Mraović radi, i pitao za ljekara, na što je ženska osoba rekla da je Mraović trenutno u ordinaciji i da radi.
“Stvarno ne znam kad će završiti, gužva nam je, pozovite kasnije”, rekla je ženska osoba u pomenutoj ordinaciji.
Mraović već godinama u Brčkom ima privatnu Ortopedsku traumotološku ambulantu Dr. Mraović za koju se na web stranici navodi da se nalazi na adresi Poliklinike Dr. Pajić Medical, na adresi Bulevar mira 30 u Brčkom.
Mraović je ranije za RSE rekao da ne vidi ništa sporno u cijelom slučaju, navodeći da su kosti korištene za “planiranje operacija”.
“Ja sam ih koristio u bolnici, koristio za planiranje operacija, oni su valjali stotinama ljudi”, rekao je u septembru za RSE, ne objašnjavajući na koji način ih je koristio.
Ostaci u dvorištu brčanskog ortopeda zakopani su prije 11 godina, nakon čega je iznad njih izgradio betonsku fontanu.
Ekshumacija kostiju je izvršena 21. septembra pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prema naredbi Suda BiH.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima