Home Magazin Mačak Max dobio doktorat američkog univerziteta

Mačak Max dobio doktorat američkog univerziteta

by admin

Mačak, punim imenom Max Dow, živi na kampusu, a pokazao se kao vješt drijemač i lovac na miševe, bivajući “godinama član fakultetske porodice”, stoji u objavi univerziteta na društvenim mrežama, piše Guardian.

“On je godinama član naše velike fakultetske porodice i uz zvučno predenje u znak odobravanja, dodjeljujemo mu prestižnu titulu doktora litter-ature, zajedno sa svim povlasticama koje ona donosi: mačjom metvicom, povlasticama na grebalici i mačjim toaletom”, stoji u njihovoj objavi.

Max je nekada bio divlje mače u gradu Fair Havenu u Vermontu, ali posljednjih pet godina živi sa svojom vlasnicom Ashley Dow u Castletonu.

Mačak je često posjećivao kampus Castleton cijelo vrijeme dok je živio s Ashley, gdje su ga studenti često mazili, slikali za svoje časove fotografije i na druge načine od njega dobivali emocionalnu podršku.

Ipak, nisu svi oduševljeni prisutnošću Maxa Dowa pa su ga napale su ga divlje mačke iz komšiluka. Ali, kad se to pročulo, članovi kampusa pokušali su ga zaštititi, a takođe su poštovali zahtjeve Ashley Dow, postavljene po univerzitetu, da dovedu Maxa kući ako ga ikada vide vani nakon 17.00 sati.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima