Home Bosna i Hercegovina Magazinović neće glasati za izmjene izbornog zakona bez ustavne reforme

Magazinović neće glasati za izmjene izbornog zakona bez ustavne reforme

by admin

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS) objavio je prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koje se tiču izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Povodom toga, oglasio se šef Kluba SDP-a BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saša Magazinović.

“Jedan sam od brojnih građana BiH koji se ne mogu kandidovati za Predsjedništvo BiH i Dom naroda Parlamenta BiH. Jedan sam od rijetkih od njih kojem su građani dali povjerenje i izabrali me u Parlament BiH, mjesto gdje treba biti promjenjen i Ustav i Izborni zakon.

Niko ne treba da računa na to da ću podržati bilo koje rješenje kojim će desetine hiljada ljudi, pa i ja sam, nastaviti biti diskriminisani i onemogućeni u kandidaturi za institucije naše države. Znam da ovaj moj stav podržavaju kolege iz stranaka Trojke”, poručio je Magazinović.
 
Dodao je da se zalaže se za jednakost svih.

“Smatram da to što je neko Bošnjak, Srbin, Hrvat ili “ostali” ga ne čini boljim ili lošijim čovjekom, boljim ili lošijim političkim izborom. Pozivam da se takmičimo u radu, konkretnim rezultatima, dobroti i solidarnosti, a ne u tome ko je veći Srbin, Hrvat, Bošnjak…”, zaključio je Magazinović.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima