Home Sport Magoda o utakmici na Koševu: Prestanite s lakrdijom

Magoda o utakmici na Koševu: Prestanite s lakrdijom

by admin

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda oglasio se nakon što su fudbaleri Sarajeva sinoć u sudijskoj nadoknadi meča protiv Borca napustili teren nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama iza kojih je stajao Mateo Musa.

Magoda je naglasio da je sport radost življenja, želja za nadmetanjem, oličenje discipline i fer pleja.

“Sport je izuzetno važan segment ljudskog dozrijevanja, moralnog i društvenog odgoja. Sport pospješuje ljudske odnose i daje važan doprinos kulturi življenja. Nažalost, nekada sve ovo poništavaju razna mešetarenja iza sportske arene i utjecaji pojedinaca, a sve radi ciljeva koji nikako nisu sportski. Zbog takvih, slogan ‘neka pobijedi bolji’ gubi svaki smisao”, poručio je Magoda.

Dodao je da će se od danas, kao ministar kulture i sporta KS, posebno fokusirati na zaštitu svih sarajevskih sportskih klubova u svim segmentima.

“Nećemo više dozvoliti da sopstvenim očima gledamo kako sarajevski klubovi gube, ne zbog lošijeg nastupa, nego zbog raznih mešetara. Očekujem od Nogometni savez Bosne i Hercegovine da stanu sa ovom lakrdijom koju gledamo unazad nekoliko godina, a koja ‘ubija’ istinski duh sporta. Ono na čemu ću insistirati jeste pošteno suđenje, pa ‘neka pobijedi bolji'”, zaključio je Magoda.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima