Home Sport Majka slavnog igrača: Moj sin godinama zlostavlja žene i prolazi nekažnjeno

Majka slavnog igrača: Moj sin godinama zlostavlja žene i prolazi nekažnjeno

by admin

Jerome Boateng (36) prije tri godine na sudu u Münchenu proglašen je krivim za udaranje djevojke s kojom ima dvoje djece. Dosuđeno je da joj mora platiti odštetu od 1.8 miliona eura.

Boateng je zbog niza burnih veza i skandala već godinama zvijezda i njemačkih tabloida. Jedan od njegovih najvećih ispada, koji je dobio sudski epilog, dogodio se prije šest godina.

Sherin Senler, s kojom je bio u turbulentnoj vezi tokom koje su 2011. dobili blizanke, optužila ga je da ju je tokom odmora s njihovim kćerima udario i povrijedio. Sud joj je dao za pravo, a Boateng, koji je novčano kažnjen, mogao je dobiti i do pet godina zatvora.

Ova presuda Boatengu došla je samo sedam mjeseci nakon što je Kasia Lenhardt (25) izvršila samoubistvo sedam dana poslije završetka burne dvogodišnje veze sa slavnim fudbalerom. Boateng je prekinuo s njom nakon žestoke svađe u javnosti kad je ona pijana razbila njegov automobil. Nedugo potom, dok je Boateng s Bayernom bio na klupskom SP-u u Kataru, Lenhardt si je oduzela život u Berlinu.

Sada je Der Spiegel objavio dopis koji je Boatengova majka Martina poslala advokatima u Berlinu, a vezan je uz njenog sina.

“Moj sin godinama psihički i fizički zlostavlja žene. Kasia Lenhardt si je oduzela život, a on se još uvijek ne suočava s posljedicama svog ponašanja”, navela je.

I istina je, Boateng nije pretrpio nikakve posljedice osim finansijske kazne koju je dobio u prvom slučaju. Još uvijek igra fudbal, a trenutno je igrač Salernitane i nastupa u Serie A.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima