Home Sport Mbappe: Nisam ništa objavio, jer nemam što objaviti

Mbappe: Nisam ništa objavio, jer nemam što objaviti

by admin

Francuska reprezentacija večeras u 21 sat igra prijateljsku utakmicu protiv Njemačke u Lyonu, a uoči utakmice održana je press-konferencija na kojoj se pojavio Kylian Mbappe.

Gdje god se Francuz pojavi, izaziva veliku pozornost, a javnosti je sada otkrio neke planove vezane uz svoju budućnost, uključujući i jedno iznenađenje.

Iako se odlazak Mbappea u Real Madrid ovog ljeta već smatra riješenom stvari, francuski napadač je na konferenciji rekao: “Još uvijek nisam najavio ništa o svojoj budućnosti jer nemam ništa za objaviti. Uvijek sam govorio da ću, kada budem imao nešto za objaviti, to učiniti kao muškarac. Mislim da će moja budućnost biti riješena prije Eura.”

Špekulira se da je Mbappé već potpisao ugovor s Realom, ali se ništa ne može objaviti dok La Liga ne da zeleno svjetlo Kraljevskom klubu, tj. dok se ne utvrdi da Real može potpisati Francuza sukladno finansijskim pravilima lige. Ipak, čini se da je to samo pitanje trenutka jer je predsjednik La Lige Javier Tebas izjavio: “U ovom trenutku njihovi finansijski rezultati su vrlo dobri i mogu potrošiti puno više nego što jesu. Real je bio vrlo razborit finansijski, pripremili su se za potpisivanje Mbappéa… Ne moraju nikoga prodati da potpišu Mbappéa.”

Mbappe je malo iznenadio izjavom o Olimpijskim igrama koje se ovog ljeta održavaju u Parizu: “Oduvijek sam želio igrati na Olimpijskim igrama i moja želja se nije promijenila. Ako budem igrao na Olimpijskim igrama, ostvarit će mi se san, ali ako mi se ne dopusti, učinit ću šta mi se kaže. Odluku donosi jedna osoba i još mi nije rekla hoće li to biti moguće.”

Legendarni Thierry Henry, aktuelni selektor U-21 reprezentacije, vodit će olimpijsku reprezentaciju Francuske u Parizu. Na Igrama nastupaju igrači starosti do 23 godine, ali svaka reprezentacija ima pravo na tri starija igrača u svom sastavu. Stoga bi 25-godišnji Mbappe mogao biti jedan od te trojice. Francuzi su u grupi A, a protivnici su im SAD, Novi Zeland i reprezentacija koja prođe play-off, koji se tek treba odigrati, prenosi Index.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima