Home Bosna i Hercegovina Merhamet u Hercegovini prikupio preko 100.000 KM za palestinski narod u Gazi

Merhamet u Hercegovini prikupio preko 100.000 KM za palestinski narod u Gazi

by admin

Akcija se provodi u suradnji s obrazovnim ustanovama na području HNK i do sada je prikupljeno ukupno 83.745,20 maraka, priopćeno je iz te organizacije.

Prikupljanje novčanih sredstava provedeno je uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a, a akciju su podržale 33 osnovne i srednje škole te zaposlenici i studenti Nastavničkog fakulteta i Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Mnogobrojni građani svojim prilozima i uplatama na račun, također su podržali akciju u iznosu od 5.230,00 maraka.

Pored toga, putem Merhametovih humanitarnih kasa u tržnim centrima do sada je prikupljeno 13.109,30 maraka.

Akcija traje do 16. siječnja 2024. nakon čega će prikupljena sredstva biti objedinjena s ukupnom sumom na nivou Merhameta u Bosni i Hercegovini.

“Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i saradnji”, ističu iz Merhameta.

Uz to, zahvalili su i Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a i svim ostalim ustanovama, organizacijama i građanima koji su iskazali svoju solidarnost i podržali njihova nastojanja da prikupe što je moguće više sredstava kako bi zajednički pomogli ugroženom palestinskom narodu u Gazi.

“Ponosan sam na narod u Hercegovini koji u sebi nosi merhamet i uvijek da svoj maksimum te dokaže svoju solidarnost s onima koji su ugroženi i kojima je potrebna naša pomoć”, izjavio je Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora ‘Merhamreta’ Mostar.

 
(Vijesti.ba)

Možda vas zanima