Michelle Obama ima više šansi da pobijedi Trumpa nego Biden

2 minuta čitanja

Michelle Obama također je na vrhu liste naklonosti među registriranim biračima, a Trump i Biden zaostaju za njom za više od 10 postotnih bodova. Na pitanje trebaju li Trump ili Biden odustati od kandidature nakon debate, gotovo troje od petero ispitanika slaže se da bi se Biden trebao povući, a nešto manje od polovine reklo je isto za Trumpa.

- OGLAS -

Trump i Biden ostaju izjednačeni među registriranim biračima za predsjedničke izbore u studenom. U drugim hipotetskim dvobojima demokrata protiv Trumpa samo je Michelle Obama bolja od Trumpa među registriranim biračima.

Na pitanje za koga bi glasali na predsjedničkim izborima u studenom, 40% registriranih birača glasalo bi za Bidena, a 40% za Trumpa. Ovakav odnos zapravo je postojan od kraja svibnja 2024., kada je 41% njih bilo za Bidena, a 39% za Trumpa, prenosi Index.

- OGLAS -

Na pitanje o mogućim kandidatima demokrata protiv Trumpa, 50% registriranih birača kaže da bi glasalo za Michelle Obamu, a samo 39% za Trumpa.

Svi drugi mogući demokratski kandidati imaju ili slične ili lošije rezultate od Bidena protiv Trumpa. Potpredsjednica Kamala Harris osvaja 42% registrovanih birača u odnosu na Trumpovih 43%. Guverner Kalifornije Gavin Newsom osvaja 39% registrovanih birača u odnosu na Trumpovih 42%. Svi ostali demokratski kandidati imaju između 34% do 39% potencijalnih glasova među registrovanih biračima.

- OGLAS -

Michelle Obama također jedina od svih ponuđenih kandidata u anketi uživa pozitivno mišljenje više od polovine ispitanih. Za 55 posto ispitanih Obama je pozitivna političarka.

Ipak, treba napomenuti kako je bivša prva dama nekoliko puta jasno rekla da se ne namjerava kandidovati na izborima, a ranije je posao predsjednika nazvala stresnim i iscrpljujućim te nečim što “ne bi željela priuštiti samoj sebi”.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak