Milanović u Tomislavgradu: Mi ne trabunjamo o hrvatskom svijetu ni podjeli BiH

2 minuta čitanja

“Mi ne trabunjamo ni o kakvom o hrvatskom svijetu kojega se neko treba bojati. Ne trabunjamo o ruskom i srpskom svijetu, ne kolčimo, ne postavljamo međe i granice”, rekao je Milanović. On je učestvovao na 32. godišnjici utemeljenja brigade kralja Tomislava Hrvatskoga vijeća odbrane.

- OGLAS -

“Bez Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća odbrane danas ne bi bilo slobodne BiH koju poštujemo, za kojom ne posežemo, ali u kojoj za Hrvate tražimo jednaka prava kakva su propisana u Daytonskom sporazumu koji se ne poštiva. Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava”, istakao je.

Smatra štetnim što se iz “bošnjačke javnosti u toj zemlji Hrvatsku naziva agresorom”, te opetovao kako su “Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane najzaslužnije što je Bosna i Hercegovina država u današnjim granicama”.

- OGLAS -

“Nije lijepo slušati svaki drugi dan o nekom udruženom zločinačkom pothvatu ili o tome da je hrvatska vojska bila okupatorska”, rekao je Milanović. Izrazio je očekivanje da će se prestati s preglasavanjem Hrvata od brojnijih Bošnjaka u Bosni i Hercegovini kao što je to slučaj s nametanjem Željka Komšića za hrvatskog člana držanog vrha zemlje.

“Vjerujem da će vrlo brzo Hrvatska biti u stanju pomoći Hrvatima da izmjenama Izbornog zakona dobiju svoja prava. To je simbolička stvar i važna je. Sada je vrijeme da se to bez straha kaže”, dodao je.

- OGLAS -

Najavio je kako će se zauzimati da pripadnici Hrvatskoga vijeća odbrane u Republici Hrvatskoj ostvare jednaka prava kao i pripadnici Hrvatske vojske ističući da “saborci iz BiH nisu zadovoljni svojim statusom”.

“To je nešto što će Hrvatska država morati preuzeti na sebe”, rekao je Milanović.

Na centralnom gradskom trgu prije obraćanja hrvatski predsjednik s delegacijom položio je vijenac i zapalio svijeće za poginule hrvatske branitelje u Bosni i Hercegovini. Hrvatski predsjednik prošle godine je odlikovao Brigadu kralja Tomislava odličjem Nikole Šubića Zrinskog.

(Vijesti.ba / HINA)

Podijeli ovaj članak