Home Sport Mirvić poslao pismo svim klubovima šampionata BiH

Mirvić poslao pismo svim klubovima šampionata BiH

by admin

Nakon prekinute utakmice Sarajeva i Borca u Kupu Bosne i Hercegovine, prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić je optužio Nogometni savez BiH za organizovani kriminal.

On je tom prilikom sve bh. klubove da mu se pridruže u toj akciji, a sada je Mirvić uputio i zvaničan poziv čelnicima klubova Wwin lige BiH na sastanak u Sarajevu.

Sastanak je Mirvić zakazao za utorak, 19. mart od 14 sati u hotelu Marriott u Sarajevu, a pismo je poslao i na adresu Sindikata profesionalnih nogometaša BiH.

Sadržaj pisma pojavio se i na društvenim mrežama, a u nastavku ga prenosimo u cjelosti:

“Ovim putem Vas želim obavijestiti, a ujedno i pozvati na sastanak koji će se održati u utorak 19. marta u 14 sati u konferencijskoj sali hotela Marriort Sarajevo.

Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fair-playa.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima.

Na sastanku ćemo imati priliku izmijeniti mišljenja te porazgovarati o konkretnim akcijama koje možemo preduzeti kao grupa kako bismo osigurali transparentnost, integritet i poštenje u našoj nogometnoj zajednici. Vaše prisustvo i aktivno učešće na sastanku je od presudne važnosti kako bismo postigli zajednički cilj. Na kraju, svi smo u istom poslu, svi imamo isti cilj – zašto ne bi svojim radom pošteno mogli doći do rezultata?

Molim vas da potvrdite vaše prisustvo najkasnije do ponedjeljka, 18. marta, kako bismo mogli adekvatno organizovati sastanak.

Vjerujemo da je zajednička akcija ključna u ostvarivanju pozitivnih promjena u našem sportu te se nadamo vašoj podršci i angažmanu u ovom važnom procesu”, stoji u pismu koje je Mirvić uputio svim klubovima Wwin lige BiH i Sindikatu profesionalnih nogometaša.

(Vjiesti.ba)

Možda vas zanima