Mirza Selimbegović zvanični kandidat Trojke za načelnika Općine Novi Grad

1 minuta čitanja

Koalicija Trojka, koju u Novom Gradu čine SDP BiH, Narod i Pravda i Naša stranka na posljednje održanom sastanku zvanično je potvrdila da će kandidat za načelnika Novog Grada biti Mirza Selimbegović.

- OGLAS -

Kandidatura dosadašnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Mirze Selimbegovića potvrđena je na sjednici statutarnih organa Naroda i Pravde.

Selimbegović je funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća, u kojem su većinu imale stranke Trojke, obavljao u mandatnom periodu 2020 – 2024. Općinsko vijeće Novi Grad po broju održanih sjednica, usvojenih akata i ukupnom radu prepoznato je kao jedan od najaktivnijih lokalnih parlamenata.

- OGLAS -

Stranke koje čine koaliciju “Trojka” imat će, kako je odlučeno na sastanku, zasebne liste za Općinsko vijeće Novi Grad, dok će program rada načelnika Novog Grada zajednički dogovarati na nivou koalicije.

Na sastanku je potvrđeno opredjeljenje za saradnju i sa drugim političkim subjektima na području Novog Grada te će se u narednom periodu intenzivirati razgovori sa njima.

- OGLAS -

Odlučeno je i da pri izradi programa rada načelnika učestvuju i svi drugi zainteresirani politički subjekti i pojedinci koji će imati priliku da dostave prijedloge koje smatraju važnim za poboljšanje ukupnog ambijenta za život u Novom Gradu.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak