Home Sport Modrić se skinuo i na tijelu pokazao tragove drevne islamske terapije hidžame

Modrić se skinuo i na tijelu pokazao tragove drevne islamske terapije hidžame

by admin

Vatreni su u polufinalu boljim izvođenjem penala pobijedili Tunis, a u afričku državu doputovali su u petak. Sasvim očekivano najveća zvijezda bio je Modrić.

Na jednom od treninga prije utakmice protiv Tunisa prisutni su snimili Modrića kako presvlači opremu i mnogi su se šokirali zbog prizora.

Naime, praktično cijela Modrićeva leđa su prepuna ožiljaka kružnog oblika što je posljedica brojnih hidžama koje je veznjak obavio u posljednje vrijeme.

I dok je ovaj prizor za neke jeziv, svi oni koji su svjesni značaja hidžame te redovno konzumiraju sve popularniju terapiju crvene krugove na Modrićevim leđima smatraju normalnom pojavom.

Ranije je u Real Madridu hidžamu redovno praktikovao Karim Benzema, a sluteći po tragovima na Modrićevim leđima isto je nastavio i dugogodišnji kapiten Vatrenih.

Hidžama, odnosno terapcija uz pomoć posudica je itekako korisna za sportiste liminiše toksine, pospješuje oporavak, pojavača snagu prilikom fizičke aktivnosti i čini tijelo opuštenijim.

Možda su i brojne obavljene hidžame jedan od razloga Modrićevog trajanja na velikoj sceni. Hrvat ima 38 godina, a na način na koji igra to se uopšte ne primjeti na terenu.

Dugo godina je ova metoda liječenja koja uglavnom služi za pročišćavanje krvi i proširivanje vena koje omogućuju bolju cirkulaciju bila vezana isključivo za arapski i muslimanski svijet, međutim posljednjih godina je postala univerzalna pojava.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima