Home Bosna i Hercegovina MUP KS upozorava: Nulta stopa tolerancije na vožnju pod dejstvom alkohola!

MUP KS upozorava: Nulta stopa tolerancije na vožnju pod dejstvom alkohola!

by admin

Na javnom dočeku Nove 2024. godine ispred Vječne vatre očekuje se više od 25.000 hiljada posjetilaca, pa su MUP-a građanima preporučuju u cilju smanjenja saobraćajnih gužvi i bolje prohodnosti, da za dolazak na ovu manifestaciju koriste javni gradski prevoz ili usluge ovlaštenih taxi prevoznika.

“Oni koji se odluče doći vlastitim automobilima, svoja vozila trebaju parkirati na označenim parking mjestima i u skladu s izmijenjenim režimom saobraćaja”, navode iz Ministarstva, a kompletna lista ulica gdje je zabranjeno parkiranje i saobraćanje dostupna je na web stranici Ministarstva.

“Posjetioce podsjećamo da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce”, dodali su.

Iz MUP-a su posebno istakli da će najoštrije sankcionisati vožnju u alkoholiziranom stanju.

“Bit će primijenjena nulta stopa tolerancije na razloge vožnje pod utjecajem alkohola za sve vozače koji pri kontrolama budu imali nedopuštene koncentracije alkohola u krvi”, kažu iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije će u novogodišnjoj noći biti prisutni na ulicama Kantona Sarajevo kako bi svojim planiranim aktivnostima u svim segmentima rada doprinijeli sigurnom okruženju i kako bismo svi zajedno dočekali Novu godinu u miru.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima