Home Sport Musa nakon razbijanja Partizana: Imao sam osjećaj kao da je koš bazen

Musa nakon razbijanja Partizana: Imao sam osjećaj kao da je koš bazen

by admin

Imao je Musa i mnogo efikasnijih utakmica u dresu Reala, ali ova će se pamtiti jer je iz igre bio gotovo nepogrešiv. Od devet pokušaja, Musa je osam puta bio precizan.

Uhvatio je Musa i dva skoka te podijelio dvije asistencije, sve to za skromnih 19 minuta na terenu jer ga je trener odlučio odmarati kada je postalo jasno da će Real pobijediti.

“Bilo je malo u glavi šta se desilo prošle sezone, ali ušli smo u utakmicu kao i u svaku drugu. Što se mene tiče, držao sam glavu stabilno, krenuo me šut i otvorili su mi se prodori… Kada tako krene, to su najslađe utakmice za igrati. Imao sam osjećaj kao da je koš bazen”, rekao je Musa u izjavi za srbijanski Meridian Sport.

O odluci trenera Chusa Matea da mu, uprkos tome što je briljirao, da samo 19 minuta na parketu, Musa je rekao:

“Ponosan sam na saigrače kako su odigrali utakmicu, a trenerove odluke moram poštovati. Kada sam na terenu pokušavam pomoći timu da pobijedi. Sve ostalo je na treneru, a on radi sjajan posao”.

Musa je prije samo nekoliko dana igrao protiv Crvene zvezde, a sada protiv Partizana. Upitan da uporedi te dvije ekipe, Musa je odgovorio:

“Uvijek je specijalno igrati protiv beogradskih klubova jer oni nose veliku energiju, kao i njihovi navijači. Mislim da je u ovom trenutku Partizan, rekao bih, čak i znatno bolji od Zvezde. Ipak, pričao sam sa Hangom (Zvezda) koji mi je rekao da oni imaju toliki kvalitet da im samo jedna utakmica može biti prekretnica ove sezone. Mislim da bi se čak mogli boriti i za TOP 8 na kraju”.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima