Home Sport Muzaferija: Upoznala sam stazu, ovo je dobra uvertira!

Muzaferija: Upoznala sam stazu, ovo je dobra uvertira!

by admin

Bilo je to finale Svjetskog kupa, a Muzaferija je nastupila u dvije discipline. U jučerašnjem superveleslalomu nije uspjela završiti utrku, a danas je zauzela 16. mjesto čime su joj nažalost izmakli novi bodovi u Svjetskom kupu, s obzirom da bodove osvaja prvih 15 takmičara.

To nije nimalo pokvarilo dojam na kraju izvrsne sezone, kojom je Muzaferija najavila velike stvari u budućnosti.

“Ko je pratio utrku, vidio je da sam imala jako dobru brzinu jučer. Do ispadanja bila sam najbrža i sa dosta velikom prednošću. Nažalost, nisam uspjela završiti utrku. Danas sam ponovo startala jako dobro. Imam prva dva prolaza jako dobra, ali je danas trebalo imati sreće s vremenom. Dosta je vjetar puhao i tačno prije broja 19 su došli i oblaci, tako da vidljivost nije bila ni blizu kao brojevima prije”, rekla je Muzaferija o dvije utrke ovog vikenda.

Za kraj, poručila je da su finala Svjetskog kupa odlična uvertira za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava upravo u ovom austrijskom skijalištu.

“Ipak, drago mi je da sam uspjela izboriti finala u Saalbachu. Upoznala sam stazu za Svjetsko prvenstvo naredne godine i mislim da je ovo jako dobra sezona i dobar početak za nastavak moje karijere”, dodala je skijašica iz Visokog.

Muzaferija je sezonu u spustu završila na 24. mjestu u ukupnom poretku, dok je u veleslalomu na 23. poziciji.

S ukupno 151 osvojenim bodom ove sezone zauzela je i 54. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa za skijašice.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima