Home Bosna i Hercegovina Nabavka aparata za zračenje u UKC Tuzla još na čekanju

Nabavka aparata za zračenje u UKC Tuzla još na čekanju

by admin

Komisija je odabrala ponudu kompanije “Inel-med” iz Mostara, dok je ponuda kompanije “Siemens Medicina” iz Sarajeva, kako je navedeno, neprihvatljiva – iz razloga što ovaj ponuđač nije dostavio bankovnu garanciju.

Firma “Siemens Medicina” iz Sarajeva uložila je žalbu na tehničke specifikacije uređaja za koji se UKC Tuzla opredijelio.

Danas se o novoj žalbi oglasio i menadžment UKC-a Tuzla.

„Prema Zakonu o javnim nabavkama Univerzitetski klinički centar Tuzla je na portalu javnih nabavki, dana 23.10. 2023. godine, objavio tendersku dokumentaciju za nabavku “Linearnog akceleratora, C'T simulatora, Sistema za planiranje u radioterapiji i Fantoma” procijenjene vrijednosti 8.547.008,55 KM bez PDV-a. Javno otvaranje ponuda održano je 17. 1. 2024. godine u 12,00 sati. Zaprimljene su dvije ponude. Nakon pregleda, analize i ocjene ponuda, Komisija je dala preporuku za izbor ponuđača. Na osnovu date preporuke, donesena je Odluka o izboru ponuđača.

Univerzitetski klinički centar Tuzla dana, 6. 2. 2024. godine zaprimio je žalbu jednog od ponuđača. Nakon sprovedene analize dokumentacija je proslijeđena na Ured za razmatranje žalbi BiH sa sjedištem u Sarajevu.

Tenderski postupak nabavke “Linearnog akceleratora, C'T simulatora, Sistema za planiranje u radioterapiji i Fantoma” dalje će se provoditi u skladu sa preporukama Ureda za razmatranje žalbi BiH“, naveli su iz UKC Tuzla.

Podsjećamo, aparat za zračenje u UKC Tuzla nije u funkciji od marta prošle godine, a pacijenti terapiju primaju u Mostaru i Zenici.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima