Home Sport Najmoderniji stadion u Hrvatskoj se urušava, sa zidova otpadaju komadi betona

Najmoderniji stadion u Hrvatskoj se urušava, sa zidova otpadaju komadi betona

by admin

Osijek i Dinamo u nedjelju su odigrali derbi Hrvatske lige, bilo je 1:1, a navijači su ogorčeni jer je na najmodernijem stadionu u državi umalo došlo do tragedije.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojim se vide komadi betona koji su s vanjskog dijela tribine Opus Arene u Osijeku pali ispred toaleta, a na svu sreću nisu pogodili niti jednog navijača pa je moguća tragedija izbjegnuta.

Opus Arena je otvorena 22. jula 2023. godine, ima kapacitet od 13.005 sjedišta, a izgradnja je koštala oko 80 miliona eura.

Nepunu godinu poslije otvaranja desila se ova čudna situacija zbog, a hrvatski mediji javljaju da su čelnici NK Osijek još sinoć stupili u kontakt s građevinskim stručnjacima i inspektorima, koji su već u danas ujutro pristupili ispitivanju svih okolnosti ovog potencijalno velikog problema.

Izgradnja Opus Arene počela je 2019. godine, povjerena je firmi iz Osijeka Eurokamen, koja je u roku od dvije godine podigla konstrukciju i izgradila tribine, a potom su se pojavili problemi na relaciji NK Osijek – Eurokamen.

Sve je rezultiralo jednogodišnjim zastojem u izgradnji, a potom je ugovor i raskinut, da bi izgradnju dovršila kompanija Strabag iz Austrije.

OVDJE pogledajte snimak koji prikazuje urušene dijelove ovog prelijepog fudbalskog zdanja.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima