Home Svijet Naoružana 65-godišnjakinja upala u bolnicu, upucana nakon višesatne opsade

Naoružana 65-godišnjakinja upala u bolnicu, upucana nakon višesatne opsade

by admin
“Kako nije reagovala kad joj se obratila policija, policajci su upotrijebili vatreno oružje kako bi prekinuli opasnu situaciju”, stoji u policijskom saopćenju. Policija je poslala specijalne snage na mjesto događaja nakon što je 65-godišnjakinja, koja je bila iz obližnjeg grada Eschweilera, ušla u bolnicu u ponedjeljak poslijepodne sa pištoljem i nečim nalik eksplozivu, prenosi Index.
Nakon što je ušla u bolnicu, prijetila je radnicima fizioterapeutske ordinacije unutar bolnice i zabarikadirala se u jednu od soba, navodi policija. Kasnije je u tom području otkriven dim. List Bild objavio je da je žena zapalila pirotehniku unutar bolnice.
Policija, vatrogasci i predstavnici bolnice odbili su komentarisati ove navode. Bolnica koja ima gotovo 400 pacijenata i 1600 članova osoblja evakuisana je, kao i okolno područje.
Policija je danas objavila izvještaj u kojem navodi kako se pretpostavlja da je 65-godišnjakinja imala suicidalne namjere. Prema policiji, ona je navodno ušla u kliniku oko 17 sati sa pištoljem, za koji se kasnije ustanovilo da je prazan. Nakon što je djelatnica uspjela uzeti oružje, žena se zabarikadirala u bolesničkoj sobi i bacila bengalku u hodnik kod operacijske sale.
Oko 22:38 sati izašla je iz sobe s nečim što je izgledalo kao pojas s eksplozivom. Zatim je potrčala prema policajcima s, kako je policija rekla, sumnjivim predmetom. Kako saznaje Bild, 65-godišnjakinja je navodno prethodno zapalila svoj stan u Eschweileru. Istražitelji su pronašli pismo koje je navodno ostavila, a ustanovili su i da je pojas s eksplozivima bio lažan.
Teren i ulica klinike bili su okruženi jakim policijskim snagama od kasnog poslijepodneva jučer, a helikopter je kružio iznad područja. Na lice mjesta stigla je i pirotehnička jedinica, a svjedoci su za Aachener Zeitung rekli da su ljudi “izbezumljeno trčali iz zgrade.”

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima