Naš most Zenica predstavlja BiH na Homo Faber Bijenalu

2 minuta čitanja

Kao kulturni ambasador Bosne i Hercegovine pri švicarskoj Michelangelo Fondaciji za kreativnost i zanatstvo, Naš most Zenica će predstavljati našu zemlju među više od 50 država i više od 400 zanatlija i umjetnika i umjetnica.

- OGLAS -

Homo Faber je globalna inicijativa Michelangelo Fondacije koja okuplja vrhunske zanatlije i primijenjene umjetnike i umjetnice iz cijelog svijeta, promovirajući njihove talente i kreativnost. Naš most Zenica će iskoristiti ovu priliku za kulturnu razmjenu, nova partnerstva, razmjenu ideja i globalnu prepoznatljivost.

Predsjednica udruženja Zdena Šarić izjavila je da je to izuzetna prilika za promociju umjetničkog stvaralaštva na međunarodnoj sceni.

- OGLAS -

– Ponosni smo što možemo biti dio ove globalne platforme i predstaviti našu zemlju u najboljem svjetlu – rekla je Šarić.

Posjetioci i posjetiteljice Homo Faber Bijenala, koje će trajati između 1. i 30. septembra, moći će vidjeti različite zanatske tehnike i učestvovati u interaktivnim radionicama, omogućujući im da iz prve ruke iskuse bogatstvo i raznolikost umjetničkog izraza.

- OGLAS -

Udruženje Naš most Zenica odabrano je da bude ambasador Bosne i Hercegovine i predstavi svoju zemlju međunarodnoj publici potpomažući rad na kreiranju Homo Faber Vodiča kroz BiH.

Tako se udruženje Naš most pridružilo porodici vrhunskih evropskih kulturnih institucija kao što su Nacionalni Muzej Irske, Umjetnički atelje iz Pariza, Kreativna akademija iz Milana, Stipendijski Fond Kraljice Elizabete iz Londona, i drugih prestižnih organizacija i institucija koje su imenovane ambasadorima vlastitih država.

U Homo Faber Vodiču su predstavljeni najbolji umjetnici i umjetnice, zanatlije i iskusni i mladi talenti, kao i galerije, muzeji i ateljei iz više od 40 zemalja svijeta, saopćeno je iz Udruženja Naš most.

(Vijesti.ba / FENA)

Podijeli ovaj članak