Home Bosna i Hercegovina Nešić: Nema potrebe za stranim trupama u Brčkom, cilj podizanje tenzija

Nešić: Nema potrebe za stranim trupama u Brčkom, cilj podizanje tenzija

by admin

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić izjavio je da srpski narod nema namjeru da napada bilo koga i da strane trupe nisu potrebne tamo gdje im nije mjesto.

Komentarišući poziv Denisa Zvizdića za hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog, Nešić je rekao da se bošnjačkim političarima iz dana u dan priviđaju nekakvi sukobi i i da takve pozive upućuju ikakvog razloga i potrebe, a sve s ciljem zatrašivanja Srba.

– Sa namjerom da nas Srbe drže pod kontrolom i pod tenzijom da bi neko mogao da uradi nešto protiv srpskog naroda. Srpski narod nema namjeru da pokreće bilo kakve ratove. Nemamo namjeru da napadamo bilo koga. Mi smo svoji na svome, ali nam isto tako nisu potrebne ni strane trupe tamo gdje im nije mjesto – izjavio je Nešić Srni.

Nešić je ukazao na to da su policijske agencije dovoljne da održe mir i sigurnost, da se poštuje ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum.

– Od Denisa Zvizdića samo se može očekivati da diže tenzije i da ionako rovitu situaciju u BiH dodatno pogoršava. Srpski narod je na braniku i RS i Dejtonskog mirovnog sporazuma – istakao je Nešić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozvao je na hitno raspoređivanje vojnika EUFOR-a i NATO-a na područje Brčkog kao “preventivna aktivnost radi očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regionu i EU”.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima