Home Bosna i Hercegovina Nešić predlaže pratnju za Vulić u FBiH; Vulić: Prihvatit ću!

Nešić predlaže pratnju za Vulić u FBiH; Vulić: Prihvatit ću!

by admin

Ministarstvo sigurnosti u Vijeću ministara BiH, na osnovu akata koje smo zaprimili i medijskih napisa, preduzeće sve mjere i uputiti nadležnim policijskim agencijama da se obezbijedi odgovarajuća zaštita …

… u vidu policijske pratnje šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanji Vulić, istakao je za RTRS ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

– To se prije svega odnosi na Agenciju za istrage i zaštitu i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, koja je dužna da obezbjeđuje ličnosti i da gospođici Sanji Vulić obezbijedi odgovarajuću zaštitu u vidu policijske pratnje, odnosno da joj se omogući da bude pod stalnim nadzorom, da se izbjegne bilo kakva mogućnost izazivanja prijetnji po njen život – istakao je Nešić.

On je naglasio da su, pored Vulić, prijetnjama izloženi i drugi zvaničnici, ali da je ona trenutno najizloženija.

– Očekujem, prije svega, da reaguje Tužilastvo BiH, jer zaista iznositi takve prijetnje na društvenim mrežama i ne snositi nikave posljedice ili sankcije, je zaista nevjerovatno – dodaje Nešić.

Kako on navodi, od Tužilaštva BiH se očekuje da radi svoj posao, te da sankcioniše svakog ko izaziva sukobe, podiže bilo kakvu napetost i netrepeljivost.

– Na taj način jasno se poručuje da se ovdje neće dozvoliti bilo kome da izazove biko kakav sukob i da svi imaju jednaka prava, odnsono da će svi biti zaštićeni, bez obzira jesu li iz RS, FBiH, kao i bez obzira na nacionalnost – zaključuje Nešić.

Vulić je za Srnu rekla je da će prihvatiti sve sugestije ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH i njegovog ministarstva ukoliko se odredi da joj treba zaštita na području Federacije BiH.

– A kada je u pitanju RS, ona je slobodna i sigurna za sve građane koji žive u njoj i nema potrebe da me bilo ko štiti – rekla je Vulić.

Govoreći o podršci koju je dobila nakon prijetnji koje su joj upućene iz FBiH, Vulić je podsjetila da nije u pitanju napad na pojedinca već srpski narod.

– Јoš jednom smo dokazali da je RS naša kuća i da smo svi mi RS, bez obzira na atake koji idu prema bilo kome od nas – kaže Vulić.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima