Home Sport Nijemci u Lyonu pobijedili Francusku

Nijemci u Lyonu pobijedili Francusku

by admin

Reprezentacija Njemačke, domaćin ovogodišnjeg Evropskog fudbalskog prvenstva, dobila je važnu injekciju samopouzdanja u subotu, nakon što je u Lyonu pobijedila Francusku s 2:0.

Utakmica je tek počela, a Njemačka je povela. Florian Wirtz je postao novi njemački rekorder, jer je uspio postići pogodak za samo sedam sekundi.

Povratnik u Elf nakon trogodišnjeg izbivanja Toni Kroos je bio asistent, a Wirtz je dalekometnim projektilom svladao Bricea Sambu. Pogodak Wirtza je drugi najbrži u historiji međunarodnih utakmica reprezentacija. Zanimljivo, najbrži gol postignut je istog dana na dvoboju Austrije i Slovačke. Christoph Baumgartner se nakon samo šest sekundi prijateljske utakmice protiv Slovačke upisao u strijelce te tako ekspresnim pogotkom preuzeo titulu najbržeg strijelca u historiji reprezentativnog fudbala.

Bolju i konkretniju igru, Nijemci su okrunili u 49. minuti, kad je Jamal Musiala obavio veći dio posla, a Kai Havertz je samo skrenuo loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Ekipa Juliana Nagelsmanna će u ovom terminu još za tri dana ugostiti Nizozemsku u Frankfurtu, dok će Francuska istog dana na Velodromeu u Marseilleu biti domaćin reprezentaciji Čilea.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima