Home Sport Nove tenzije u Hrvatskoj: ‘Zakuhali’ Rijeka i Istra, javili se i Demoni

Nove tenzije u Hrvatskoj: ‘Zakuhali’ Rijeka i Istra, javili se i Demoni

by admin

U centru posljednjeg sukoba su lokalni rivali Rijeka i Istra, koji će u nedjelju igrati derbi 30. kola HNL-a na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Konkretno, problem predstavlja istočna tribina ovog stadiona koja će, prema odluci domaćina, biti zatvorena. To se nije dopalo Riječanima, koji su sigurni da bi je njihovi navijači napunili i pomogli ekipi da dođe do pobjede.

Riječane posebno nervira što je Istra na utakmici protiv Hajduka otvorila istočnu tribinu za navijače iz Splita, a sada to ne žele učiniti protiv Rijeke.

Na press konferenciji nakon Jadranskog derbija trener Rijeke Željko Sopić uputio je apel Istri i zamolio je da otvori istočnu tribinu za utakmicu.

“I evo, sad ću baš lijepo i pristojno nešto zamoliti. Molim ljude iz Istre 1961, naše sportske prijatelje da otvore istočnu tribinu svog stadiona za Derbi della Učka. Do prije pet godina niko nije gledao HNL i sad kad je toliki interes da se napuni stadion treba omogućiti onima koji žele da dođu na stadion”, rekao je tada Sopić i dodao:

N”e znam zbog čega smo mi drugačiji od Hajduka? Ako su mogli tu tribinu otvoriti za Hajduk pa valjda onda mogu i za Rijeku?! Šta trebamo, zvati neke političare ili šta?! Evo, ja apelujem, sklapam ruke i lijepo ih molim da to učine”.

Stigao je brz odgovor od Istre.

“Tribina jug je rasprodana. Tribina istok je zatvorena – ukoliko bude interesa od strane lokalne zajednice (što trenutno nije slučaj), uzet će se u obzir njeno otvaranje. Sjeverna tribina i dio zapadne tribine od sredine prema jugu zatvoren je za online prodaju/ulaznice je moguće kupiti isključivo fizički u Fan Shopu Istre 1961 i na stadionu na dan utakmice i dan ranije. Navijačka obilježja gostujućeg kluba dopuštena su isključivo na južnoj tribini. Kao i na svim utakmicama, sigurnost je prioritet, kao i respekt prema domaćim navijačima”, poručili su iz Istre.

Nedugo zatim je stigla i oštra reakcija najvatrenijih navijača Istre, koji se nazivaju Demoni.

“Sopiću, inače bi rekli gospodine i poštovani ali vama to nikako ne možemo reći jer niste niti jedno niti drugo. Vaše molbe su smiješne, ne znamo zašto ne zamolite svoju upravu da osigura još 1000 ulaznica za Torcidu ili BBB koji vam uskoro dolaze.

Imate kavez za gostujuće navijače nedostojan ljudskih prava u 2024. godini, a imate obraza tražiti nešto od drugih. NK Rijeka nikada nije izašla u susret i dala nekome više od 5% kapaciteta što je po vašim uvjetima mizernih 400 ulaznica.

Budite sretni da dobijete i južnu tribinu (1450 ulaznica) koja je ionako puno više od 5% koliko vam po zakonu i pripada. Ukoliko nastavite sa ovakvim ponašanjem ubuduće bi se i to moglo promijeniti”, piše u saopštenju.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima