Home Magazin Novi naučnofantastični klasik Brada Pitta stigao na Netflix

Novi naučnofantastični klasik Brada Pitta stigao na Netflix

by admin

Nakon što je početkom mjeseca na Netflix stigao Bullet Train, streaming servis sada je u svoju ponudu uvrstio još jedan film Brada Pitta. Riječ je o naučnofantastičnom klasiku World War Z, filmu starom čak 11 godina, koji i danas dijeli mišljenja gledalaca.

Brad Pitt glumi Gerryja Lanea, koji se s porodicom nađe usred velikog saobraćajnog zastoja. Ubrzo shvati da se ne radi o običnoj gužvi. Naime, ljudi zbog ubojitog virusa počnu napadati jedni druge, a samo jedan ugriz je dovoljan da ih pretvori u zombije.

Ne zna se kako se pojavio virus, a broj zaraženih naglo raste svaki dan. Pandemija je zavladala svijetom. Zaraženi su porazili svjetske vojske i srušili njihove vlade. Lane je primoran vratiti se svojem opasnom prethodnom životu kako bi zaštitio svoju porodicu te povesti očajnu potragu po cijelom svijetu za izvorom epidemije i nečim što je može zaustaviti.

Neki ovaj film, koji je adaptacija istoimenog romana Maxa Brooksa iz 2006., zapravo smatraju visokobudžetnim hororom te mu zamjeraju previše nelogičnih detalja u zapletu. Zbog toga na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 67%, a na IMDB-ju 7.0/10. Usprkos tome, film je bio uspješan kad se pojavio u kinima 2013. godine. Na kinoblagajnama je zaradio 540 miliona dolara.

U planu je bio i nastavak, ali različita viđenja priče i neslaganja dovela su do toga da Marc Forster odstupi s mjesta režisera. Nakon njega došao je Juan Antonio Bayona, no i on je ubrzo napustio projekt. Paramount se tada okrenuo Davidu Fincheru i gotovo sve je bilo spremno, no tokom završne faze pretprodukcije 2019. godine, film je otkazan.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima