Home Bosna i Hercegovina Novi stanovi za 119 pripadnika boračke populacije

Novi stanovi za 119 pripadnika boračke populacije

by admin

Do sada je Fond je izgradio sedam velikih stambenih objekata na ovom lokalitetu, koji su useljeni. U toku je gradnja osmog objekta, oznake lamela “B1-A” sa 182 stambene jedinice, čije useljenje je planirano u 2024. godini. 

Naselje Rosulje u Vogošći mjesto je stanovanja pripadnika branilačke populacije, koji su pravo na dodjelu stana u vlasništvo stekli u skladu sa zakonskim uslovima. 
 
Kako je pojasnio ministar Osmanović, riječ je o kontinuiranom projektu Ministarstva za boračka pitanja KS, koji se godinama uspješno realizuje s Fondom.
 
– Želio bih istaći izuzetnu saradnju s Fondom i uposlenicima koji su stavili na raspolaganje svoj puni kapacitet kako bismo i izgradnju osmog objekta na Rosuljama priveli kraju i, ja se nadam, uselili pripadnike branilačke populacije u nove domove do septembra tekuće godine. Osim što kontinuirano grade, koriste i najbolji građevinski materijal, kako bi naši krajnji korisnici bili zadovoljni. Jako sam sretan što mogu da kažem kako će 119 članova porodica šehida-poginulih boraca i ratnih vojnih invalida riješiti svoje stambeno pitanje izgradnjom ovog objekta – kazao je ministar Osmanović.
 
Naglasio je da je u protekle tri godine intenzivirana izgradnja na ovom lokalitetu, kako bi se riješile dugogodišnje liste čekanja za rješavanje stambenih pitanja pripadnika boračke populacije.
 
Kako je pojasnila direktorica Khattab, naselje Rosulje je postalo prepoznatljivo u javnosti kao mjesto ugodnog življenja, zadovoljavajući sve potrebe njegovog stanovništva. Osim stambenog objekta, u toku je i izgradnja garaže zatvorenog tipa.
 
Predugovori za 119 pripadnika branilačke populacije su dodijeljeni, a realizacijom ovog projekta, novi vlasnici pomenutih stanova trajno rješavaju svoje stambeno pitanje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima