Home Magazin Nura Bazdulj-Hubijar na udaru javnosti zbog morbidnih ‘viceva’ o ženama

Nura Bazdulj-Hubijar na udaru javnosti zbog morbidnih ‘viceva’ o ženama

by admin

Velika bh. književnica Nura Badzulj-Hubijar privukla je pažnju javnosti objavivši na Facebooku morbidne “viceve” o ženama zbog kojih je dobila more kritika.

Njena prva objava glasi: “Ubio Mujo neku ženu. Nije znao je li ostavio neki dokaz pa zamolio Sulju da ode u policiju malo se raspitati. Vratio se Suljo i kaže: ‘Jarane, ima dvije vijesti, jednu dobru i jednu lošu. Koju ćes prvu?’ – ‘Hajd’ lošu.’ – ‘Na ženinoj bluzi našli tvoju krv.’ – ‘O, jbt! A koja je dobra? – ‘Nemaš trigliceride.'”

Drugi “vic” koji je objavila glasi: “Ubio Mujo Fatu drugu noću poslije vjenčanja. Pita ga Haso: ‘Što je ubi, bolan, Mujo?’ – Zato što nije bila nevina.’- ‘Kad je već tako, zašto je nisi ubio prvu noć?’ – ‘Prve noći je bila nevina.'”

Neki korisnici Facebooka su joj se javili u komentarima i uputili kritike.

“Jeste li realni da vam je femicid smiješan? Da su vam dva posta jedan za drugim na račun toga da je Mujo ubio Fatu? U vremenu kada imamo sve više femicida, nasilja nad ženama, vi pišete viceve na taj račun?! Nemam riječi!”, “Užasno šta spisateljica čije radove nam djeca čitaju u udžbenicima objavljuje, očigledno dotična ima primitivan smisao za humor”, “Odvratno, primitivno”, “Jesi li ti normalna, ženo? Šta pišeš?”, neki su od komentara ispod navedenih objava.

Bazdulj-Hubijar dosad nije odgovorila na kritike. Ona je poznata po djelima poznata po djelima “Ruža”, “Čekajući Tahira”, “Kad je bio juli”, “Više ne čekam Tahira”, “Doba nevinosti”…

Osvojila je gotovo sve relevantne književne nagrade u našoj zemlji, među kojima su Nagrada Društva pisaca BiH te Nagrada izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima