Home Sport Nurkić se susreo sa svojim najvećim neprijateljem, ‘ratovali’ su cijelu utakmicu

Nurkić se susreo sa svojim najvećim neprijateljem, ‘ratovali’ su cijelu utakmicu

by admin

Početkom decembra prošle godine, Nurkić i Green su se ozbiljno sukobili na terenu što je izazvalo mnogo pažnje u javnosti. Od tada su ova dvojica košarkaša ‘na ratnoj nozi’, što se dalo primijetiti i na sinoćnjoj utakmici Phoenixa i Golden Statea u San Franciscu.

Sukob je počeo već u prvoj četvrtini, kada su Nurkić i Green razmijenili par teških riječi pod košem. Tada su počele provokacije, koje su se nastavile do samog kraja utakmice.

Nešto kasnije, Nurkić je nakon jednog postignutog koša preko Greena provocirao svog rivala udaranjem rukom od parket, čime mu je želio poručiti da je “mali”.

Bilo je tu još mnogo sitnih provokacija sa obje strane. Srećom, fizičkog obračuna (ovaj put) nije bilo, za razliku od ranije spomenute utakmice početkom decembra kada je Green udario Nurkića zbog čega ga je NBA suspendovala.

Osim za jednog od najboljih defanzivaca, Green godinama važi za jednog od najprgavijih igrača u ligi, a poznato je i da Nurkić nikome ne ostaje dužan pa je ovaj njihov duel definitivno obilježio sinoćnji meč.

Kada je riječ o samoj utakmici, Golden State je u dramatičnoj završnici slavio sa 113:112 trojkom Curryja u posljednjim sekundama.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo 29 minuta i imao je učinak od šest poena, šest skokova i tri asistencije.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima