Home Magazin Objavljen uzrok smrti O.J. Simpsona

Objavljen uzrok smrti O.J. Simpsona

by admin

Objavljen je zvanični uzrok smrti O.J. Simpsona. Kako piše TMZ, bivša američki igrač, koji je 1995. oslobođen od optužbe za ubistvo supruge i njezina prijatelja u slučaju koji je izazivao golem interes američke javnosti, umro je od raka prostate.

Malcolm LaVergne, Simpsonov dugogodišnji advokat, potvrdio je ove navode.

Prvi put je otkrio da se bori s rakom, iako nije precizirao kojim, u maju 2023. godine, ali je sugerisao da je pobijedio bolest. Međutim, izgledao je vrlo slabo u posljednjih nekoliko javnih pojavljivanja, čak je i hodao s pomoću štapa u januaru 2024.

O.J. Simpson umro je 10. aprila u dobi od 76 godina.

Bivši igrač i glumac zatvor je izbjegao nakon što je proglašen nevinim za smrt bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja Ronalda Goldmana koje je 1994. u Los Angelesu navodno izbo nožem.

Simpson je kasnije odslužio devet godina u zatvoru u Nevadi nakon što je 2008. osuđen po 12 tačaka optužnice za oružanu pljačku i otmicu dvojice trgovaca sportskim suvenirima pod prijetnjom oružjem u hotelu u Las Vegasu.

Bio je jedan od najboljih i najpopularnijih sportista kasnih šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Jedno od najozloglašenijih suđenja u Americi 20. stoljeća pratili su svi mediji.

Simpson, koji se na početku sudskog procesa izjasnio “apsolutno 100 posto nevinim”, na kraju je mahnuo porotnicima i kazao im “hvala” nakon što ga je 3. oktobra 1995. pretežno crna porota koju su činili deset žena i dvojica muškaraca, oslobodilo krivice.

Brojni su Afroamerikanci slavili oslobađajuću presudu, smatrajući Simpsona žrtvom netrpeljive bjelačke policije. Mnogi bijeli Amerikanci bili su zgroženi presudom i njegovim oslobađanjem.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima