Home Magazin Objavljeno koliko zarađuju poznati turski glumci, cifre su astronomske

Objavljeno koliko zarađuju poznati turski glumci, cifre su astronomske

by admin

Od kada su prije desetak godina melodrame sa Bosfora pokorile Balkan, a zatim i cijeli svet – turski glumci su počeli ozbiljno da zarađuju. Najveće zvijezde turskih serija za godinu dana uzmu i do milion eura, što ih svrstava među najplaćenije evropske glumce.

Turski glumci honorar dobijaju po epizodi. Budući da snimanje jednog nastavka traje oko sedam dana, za mjesec zgrnu pravo malo bogatstvo. Naravno, samo vodeća imena bosforskih sapunica. Svakako i oni koji se ne nalaze na A listi glumaca, koje viđamo u sporednim ulogama, zadovoljno trljaju ruke.

Najskuplji turski glumci su Halit Ergenč (“Sulejman Veličanstveni”) i Burak Ozdživit (“Beskrajna ljubav”). Oni po epizodi uzimaju 25.000 eura, a na mjesečnom nivou njihova zarada iznosi 100.000 eura.

Halit je, navodno, za ulogu Sulejmana, koga je igrao u 139 epizoda, inkasirao čak tri i po miliona eura! To se smatra najvećom zaradom ikada. Kada se na ovu zaradu dodaju honorari od reklama, turski glumci godišnje uzmu i po nekoliko miliona eura.

Burak se proslavio kao Bali beg, ali platu u kojoj Ergenč već deceniju uživa, stekao je tek prije nekoliko godina. Tome je najviše doprinio TV hit “Beskrajna ljubav”, ali i serija koju trenutno snima “Osnivač: Osman”.

U ženskom “taboru” cijene su za nijansu niže, ali ni popularne glumice ne zaostaju mnogo za muškim kolegama.

Da biste angažovali Džansu Dere (“Sila”), Fahrije Evdžen (“Kad lišće pada”), Beren Sat (“Izgubljena čast”) i Serenaj Sarikaru – morali biste da mjesečno izdvojite 60.000 eura.

Ove dame po epizodi “koštaju” 15.000 eura! Turski glumci: Hande Erčel je najplaćenija mlada turska glumica Hande Erčel, junakinja serije “Pokucaj na moja vrata”, i Demet Ozdemir važe za nove nade turskog svijeta sapunica.

Ove dvije mlade dame po epizodi uzimaju 10.000 eura, a njihova mjesečna zarada iznosi 40.000 eura. Tako je Hande za “Pokucaj na moja vrata” inkasirala čak 520.000 eura!

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima