Home Bosna i Hercegovina O'Brien uputio poruku uoči posjete BiH i najavio važne razgovore

O'Brien uputio poruku uoči posjete BiH i najavio važne razgovore

by admin

 

Uoči posjete uputio je poruku.

– Radujem se posjeti Sarajevu i važnim razgovorima o partnerstvu između SAD-a i BiH. Naš zajednički rad pomaže u izgradnji sigurne i prosperitetne budućnosti za građane Bosne i Hercegovine, naveo je O'Brien na mreži X.

Iz State Departmenta ranije su najavili sa će njegova posjeta naglasiti snažno partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine i potvrditi podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru zemlje, najavljeno je iz State Departmenta.

Tokom boravka u Sarajevu, pomoćnik sekretara O'Brien sastat će se s visokim državnim dužnosnicima kako bi naglasio da su funkcionalne, efikasne i odgovorne demokratske institucije na svim nivoima vlasti od suštinskog značaja za bolju budućnost svih građana, kako u Federaciji Bosne i Hercegovine tako i u Republici Srpskoj, navodi se.

– Pomoćnik sekretara O’Brien također će se sastati s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Christianom Schmidtom i na Univerzitetu u Sarajevu održati uvodno obraćanje o prioritetima SAD-a u regionu, navode iz State Departmenta.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je danas da dolazak američkog zvaničnika Jamesa O’ Briena nije slučajan i da je vrlo jasna poruka Bosni i Hercegovini.

– SAD su bezrezervni prijatelj BIH koji nam pruža konkretnu podršku, rekao je Bećirović.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima