Home Bosna i Hercegovina Odbrane zatražile ponovno spajanje procesa protiv Dodika i Lukića

Odbrane zatražile ponovno spajanje procesa protiv Dodika i Lukića

by admin
“Generalno naše odbrane su u koheziji, u tom smislu smo od početka spremni na ovaj proces”, dodaje Lukić.
On je, u jutarnjem programu RTRS-a još jednom ponovio kako smatra da je suđenje protiv njega politički proces, te da su i pravnici usaglašeni kako za to “nije bilo osnove”. Dodaje kako misli da će “pravda pobijediti”.
Podsjetit ćemo, zbog zdravstvenog stanja Lukića, Sud BiH je na zadnjem ročištu razdvojio postupak protiv Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a.
“Sudija je odložio ročište. Odvojen je postupak, čime je potvrđeno da sam ja cilj i moja eliminacija iz politike. Opet nije pročitana optužnica, vidim da su nervozni”, rekao je predsjednik manjeg bh. entiteta nakon ročišta.
Inače, Sud Bosne i Hercegovine u oktobru je konstatovao da su se izjasnili da nisu krivi jer su obojica na ročištu rekla da ne razumiju optužnicu za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika.
Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. jula prošle godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima