Home Bosna i Hercegovina Određen jednomjesečni pritvor za ubicu mladića na Otoci

Određen jednomjesečni pritvor za ubicu mladića na Otoci

by admin

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva KS, pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

“Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela”.

Podsjećamo, u nedjelju oko 23:35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo Citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela.

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00:07 sati konstatovali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o Farisu Pendeku (2005) iz Sarajeva.

Vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su ustanovljene lake tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen.

Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima