Home Sport Oglasio se Ibričić: S nekim stvarima se nikad ne bih igrao

Oglasio se Ibričić: S nekim stvarima se nikad ne bih igrao

by admin

U izvještaju Disciplinske komisije NSBiH u Glasniku u djelu gdje se navodi kazna kazna Ibričiću, koji je inače bio prijavljen kao drugi pomoćni trener kluba na ovoj utakmici, stoji:

“Ustao je sa klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike „Idemo napolje“, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren, usljed čega utakmica nije nastavljena”, navodi se.

Navodi se i dio prije utakmice u svlačionici, gdje se ponovo spominje Ibričić.

Gdje se za njega navodi da je “oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice (Mateo Musa iz Čitluka, op.a) obratio se riječima:

“Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice”, objavio je NSBiH.

Ibričić je poručio da ne želi komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu.

“Pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju NS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da sama donese svoj sud Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije.”

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima