Home Svijet Oglasio se Navalni prvi put nakon nestanka: Ja sam vaš novi Djed Mraz

Oglasio se Navalni prvi put nakon nestanka: Ja sam vaš novi Djed Mraz

by admin

To je objavljeno na platformi X , nekadašnjem Twitteru, nakon što se više od dvije sedmice ništa nije znalo o njemu, prenosi je Routers. On je, također, rekao da ga je posjetio njegov advokat.

– Ja sam vaš novi Deda Mraz. E, sad imam kaput od ovčje kože, ušanku (krznena kapa sa štitnicima za uši), a uskoro ću dobiti i valenke (tradicionalna ruska zimska obuća). Pustio sam bradu za 20 dana mog transporta. 20 dana mog prijevoza bilo je prilično iscrpljujuće, ali sam još dobro raspoložen, kao što i priliči Deda Mrazu. Doveli su me ovdje u subotu uvečer. I prevezen sam sa takvom opreznošću i na tako čudnoj ruti (Vladimir – Moskva – Čeljabinsk – Jekaterinburg – Kirov – Vorkuta – Harp) da nisam očekivao da će me neko naći ovdje pre sredine januara. Zato sam bio veoma iznenađen kada su jučer otvorena vrata ćelije uz reči: ‘Došao je advokat da vas vidi’. Rekao mi je da ste me izgubili, a neki od vas su se čak i zabrinuli. Hvala vam puno na podršci“, naveo je Navaljni.

Njegovi saradnici su bili zabrinuti jer ga nije bilo na spisku zatvorenika u regionu Vladimir, 300 kilometara istočno od Moskve, gdje je prvobitno služio kaznu od 30 godina zatvora.

Mesto Harp gdje Navaljni služi kaznu nalazi se na 1.900 kilometara od Moskve.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima