Home Magazin Ovaj video je za 12 sati na Instagramu pregledan 70 miliona puta

Ovaj video je za 12 sati na Instagramu pregledan 70 miliona puta

by admin

Video u kojem princeza Kate priznaje da ima rak i da je na hemoterapiji objavljen je sinoć u 19 sati po našem vremenu na Instagramu.

Jutros nešto iza sedam sati broj pregleda na videu je dosegnuo 70 miliona samo na Instagramu. Za samo 12 sati emotivna ispovijest princeze o raku i hemoterapiji kojoj je podvrgnuta skupila je 4.2 miliona lajkova i izgleda da je dirnula milijune ljudi širom svijeta.

Na Twitteru je video pregledan još 70 miliona puta.


Princeza od Walesa se na videu pojavila sama, a izgleda da je sniman u vrtu jedne od kraljevskih rezidencija. Vijest o tome da 42-godišnja princeza ima rak postala je vanredna vijest u svim britanskim medijima, a jutrošnje naslovnice novina preplavljene su fotografijama i tekstovima o Kate, prenosi Index.
 
Obraćanje princeze Kate donosimo u cijelosti.

“Želim iskoristiti ovu priliku da vam se osobno zahvalim za sve divne poruke podrške i za vaše razumijevanje dok sam se oporavljala od operacije.

Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je izuzetno teško za cijelu našu porodicu, ali imala sam fantastičan medicinski tim koji se odlično brinuo o meni, na čemu sam jako zahvalna.

U januaru sam prošla veliku abdominalnu operaciju u Londonu i tada se smatralo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije otkrili su da je karcinom ipak bio prisutan. Moj medicinski tim stoga je savjetovao da bih trebala proći tretman preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog tretmana.

To je, naravno, bio ogroman šok, i William i ja smo činili sve što možemo da kroz to privatno prođemo zbog naše mlade porodice.

Kao što možete zamisliti, za to je bilo potrebno vrijeme. Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije kako bih mogla započeti s tretmanom. Ali, najvažnije, trebalo nam je vremena da sve to objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je prikladan za njih i da ih uvjerimo da ću biti u redu.

Kako sam i njima rekla; dobro sam i svakim danom sve sam jača i fokusiram se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; umom, tijelom i duhom.

Imati Williama uz sebe veliki je izvor utjehe i sigurnosti. Također, ljubav, podrška i ljubaznost koju su mi pokazali mnogi od vas mnogo nam znači oboma.

Nadamo se da ćete razumjeti da, kao porodica, sada trebamo neko vrijeme, prostor i privatnost dok ne završim s tretmanom. Moj rad uvijek mi je pružao dubok osjećaj radosti i veselim se povratku kada budem mogla, ali se za sada moram fokusirati na potpuni oporavak.

U ovom trenutku također mislim na sve one čiji su životi pogođeni karcinomom. Za svakoga ko se suočava s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molim vas, ne gubite vjeru ili nadu. Niste sami.”

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima