Home Sport Partizan se oglasio o navodima da Musa prelazi u ovaj klub i otklonio sve dileme

Partizan se oglasio o navodima da Musa prelazi u ovaj klub i otklonio sve dileme

by admin

Jutros je u košarkaškim krugovima odjeknula kao bomba vijest o potencijalnom prelasku bh. reprezentativca Džanana Muse u redove Real Madrida.

Tim povodom beogradski klub se danas oglasio putem društvenih mreža.

Saopštenje KK Parizan prenosimo u cjelosti:

“KK Partizan Mozzart Bet kao aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige i klub koji i u sezoni 2023/24 dostojno predstavlja srpsku i regionalnu košarku u Euroligi, oglašava se javno ovim saopštenjem za javnost kako bi skrenuo pažnju na određene stvari koje ciljano ili nehotično mogu biti štetne po klub.

Svjedoci smo da se u jeku prijelomnog dijela sezone u javnosti pojavljuju vijesti o tome da jedan od najboljih igrača Real Madrida, Džanan Musa, ima ponudu KK Partizan Mozzart Bet. Uz ogromno poštovanje za Musu i njegov igrački kvalitet koji je neupitan, ova vijest nije tačna jer iz Kluba niko nije kontaktirao ni njega ni njegovog agenta, a kamoli uputio bilo kakvu ponudu.

Ova vijest sama po sebi ne bi zavređivala toliku pažnju da nije u pitanju na desetine puta ponovljeni slučaj u kojem se u javnosti Partizanu prišivaju basnoslovne ponude za određene igrače, uglavnom u toku takmičarske godine. Klub ovim putem izražava sumnju da se te stvari ne dešavaju slučajno i apeluje na medije da ovakve bombastične vijesti slobodno provjere sa čelnicima crno-bijelih prije objave.


KK Partizan Mozzart Bet apeluje na sve da ovaj prelijepi sport čuvamo i zajedno promovišemo na najbolji mogući način uz uzajamno poštovanje svih aktera na terenu i oko terena.

Pred ekipom Partizana je večeras veoma važna utakmica u borbi za plasman među osam najboljih ekipa u Euroligi. Sačuvajmo koncentraciju i poželimo crno-bijelom timu mnogo sreće u večerašnjem duelu sa Virtusom!”, poručili su iz kluba.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima