Home Svijet Pence neće podržati Trumpa: Zadržaću svoj glas za sebe!

Pence neće podržati Trumpa: Zadržaću svoj glas za sebe!

by admin

“Ne treba da čudi što ove godine neću podržati Donalda Trumpa”, rekao je Pence za Fox News.

Mike Pence rekao je u petak da neće podržati Donalda Trumpa za predsjednika 2024. godine, raskinuvši s čovjekom koji ga je privukao za potpredsjednika samo da bi ga učinio metom bijesne rulje zbog njegovog odbijanja da pomogne u naporima da se ponište izbori 2020. godine.

“Ne treba da čudi što ove godine neću podržati Donalda Trumpa”, rekao je Pence za Fox News.

Bivši potpredsjednik kandidirao se protiv Trumpa za republikansku nominaciju u ovom ciklusu, ali je odustao od utrke mjesecima prije nego što je glasanje počelo nakon što nije uspio privući glasačko tijelo.

Pence je postao najistaknutiji republikanac do sada koji je rekao da neće podržati Trumpa na izborima 2024. godine. Drugi Trumpovi skeptici, uključujući lidera manjine u Senatu Mitcha McConnela, najavili su da će podržati potencijalnog kandidata.

Republikanski senator Todd Young, također iz Penceove matične države Indiane, rekao je da neće podržati Trumpovu kandidaturu.

Upitan o svojoj odluci, Pence je rekao da je to više od ljutnje zbog nereda na Capitolu 6. januara 2021., tokom kojih su protestanti koji podržavaju Trumpa pozvali na njegovo vješanje.

“Nevjerovatno sam ponosan na rezultate naše administracije”, rekao je Pence. “Ali s obzirom na to, tokom moje predsjedničke kampanje jasno sam stavio do znanja da postoje duboke razlike između mene i predsjednika Trumpa po nizu pitanja. I ne samo naše razlike u našim ustavnim obavezama koje sam obavljao 6. januara.”

“Donald Trump slijedi i artikulira plan koji je u suprotnosti s konzervativnim planom kojim smo vladali tokom naše četiri godine”, rekao je Pence.

Pence je odbio reći kako će glasati u novembru, osim da isključi aktuelnog predsjednika.

“Zadržaću svoj glas za sebe”, rekao je. “Nikada ne bih glasao za Joea Bidena”.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima