Pjevač tvrdi da su ga zatvorili na psihijatriju misleći da se lažno predstavlja

2 minuta čitanja

Morris, koji je Afroamerikanac, podigao je tužbu protiv bolnice Ascension Macomb-Oakland u Warrenu u Michigan te insistira da je tokom posjete bolnici zbog boli u prsima i problema s disanjem bio podvrgnut rasnoj diskriminaciji i drugim vrstama lošeg ponašanja, prenosi Index.

Osoblje bolnice je, naime, “kada je otkrio svoj zvjezdani identitet, pogrešno pretpostavilo da se radi o mentalno bolesnom čovjeku”, stoji u tužbi. Morris je osoblju rekao da je “trenutno zabrinut za sigurnost zbog uhoda i fanova”.

Four Tops muzička je grupa koja se pojavila pedesetih godina prošlog stoljeća te je poznata po pjesmama I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch) i It’s The Same Old Song. 1990. godine su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame, a Morris joj se pridružio 2019. godine.

Iako je sa sobom nosio ličnu kartu pomoću koje ga se “lako moglo identificirati”, pjevača su “obukli u stezulju”. On tako sada tvrdi da je bio “pogrešno zarobljen te da mu je oduzeta lična imovina”. Prema tužbi, psihološki je pregled ipak otkazan, a Morrisu je povjerovala medicinska sestra. Bolnica je navodno u znak izvinjenja pjevaču ponudila darovnu karticu od 25 dolara, no on ju je odbio.

“I dalje smo posvećeni poštovanju ljudskog digniteta te djelovanju s integritetom i saosjećanjem prema svim osobama i zajednici. Ne podržavamo rasnu diskriminaciju. Nećemo komentarisati spor koji je u toku”, poručili su iz bolnice. Kada je pričao o incidentu, Morris, koji je rodom iz Detroita, izjavio je da mu je rečeno da je “lud ili šizofreničan”.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak