Home Sport PK Velež: Na takmičenju u Sarajevu osvojeno 14 medalja

PK Velež: Na takmičenju u Sarajevu osvojeno 14 medalja

by admin

Plivački klub “Bosna” iz Sarajeva je ovog vikenda organizovao 21. po redu međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju 2024” na kojem je nastupilo 399 takmičara iz 28 klubova iz Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

PK Velež je predstavljalo 14 plivača: Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Nejra Crnalić, Nejra Bešo, Ema Penava, Amila Crnalić i Merjem Tucaković.

U Mostar se vraćaju s 14 osvojenih medalja od čega je jedna zlatna, četiri su srebrne i devet je bronzanih.

Odličan nastup imao je Adnan Žmiro (2006.) koji je osvojio šest medalja. U disciplini 100 metara delfin bio je najbrži te je u svojoj kategoriji osvojio zlatnu medalju, a u apsolutnoj srebrnu. U disciplini 50 metara prsno je osvojio dvije srebrne medalje, jednu u svojoj i drugu u apsolutnoj kategoriji. U discplinama 50 metara delfin i 50 metara leđno je osvojio dvije bronzane medalje.

Danis Alikalfić (2006.) je također osvojio šest medalja. U disciplini 200 metara u leđno u A kategoriji je osvojio srebrnu medalju, a pet bronzanih je osvojio na 200 metara mješovito, 400 metara mješovio (A kategorija i apsolutna kategorija, dvije medalje), 100 metara leđno i 200 metara leđno (apsolutna kategoriji).

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila bronzanu medalju u disciplini 100 metara delfin.

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio bronzanu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Svi ostali plivači su popravili svoja najbolje vremena i ovjerili dobru formu, a nakon kratke pauze vraćaju se trenažnom procesu u punom kapacitetu.


(Vijesti.ba)

Možda vas zanima