Home Sport Polufinale Kupa BiH: Zrinjski gostuje u Modriči, Borac u Čitluku

Polufinale Kupa BiH: Zrinjski gostuje u Modriči, Borac u Čitluku

by admin

Od 15 i 30, na stadionu Bare u Čitluku sastaju se Široki Brijeg i Borac. Gosti, kao prvoplasirani tim lige i najvjerovatnije budući šampion BiH, na ovo gostovanje stižu kao favoriti, ali trener Širokog Brijega Dino Skender ističe da se njegov tim neće predati.

“Trebam uvjeriti igrače da se mogu pohrvati sa svim protivnicima, pa tako i sa Borcem. Moram ih uvjeriti da je Borac moguće proći, ali svi smo svjesni da to neće biti lagan zadatak. Moramo biti na najvišoj razini odličnosti“, kazao je Skender.

“Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, a smatram da prvi duel neće riješiti putnika u finale. Naša želja je da u prvoj utakmici ostvarimo što bolji rezultat pred revanš. Igramo protiv ekipe koja je pokazala stabilnost u dosadašnjem dijelu sezone i ekipe koja je podigla formu tokom proljećnog dijela“, poručio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

S početkom u 18 sati, aktuelni branilac trofeja Zrinjski gostuje ekipi Sloge, koja svoje domaće utakmice igra u Modriči.

“Odmah u prvoj rečenici ću reći ono što mislim. Igrati polufinale Kupa je privilegija. Mnogi u karijeri nemaju tu šansu. O Zrinjskom je suvišno pričati mnogo. Jedini su pravi konkurent Borcu za titulu i u ovoj godini. Ovo je dvomeč i ništa se u prvoj utakmici neće riješiti. Revanš u Mostaru će konačno donijeti jednog finalistu. Igrat ćemo kako igramo sve domaće utakmice. Imamo svoj način igre koji se pokazao dobar”, rekao je trener Sloge Vlado Jagodić.

Trener HŠK Zrinjski Željko Petrović zna da će meč Sloge biti veoma težak.

“Teška utakmica i težak teren, ali moramo da se prilagodimo. Ovo je samo prvo poluvrijeme i nadam se pozitivnom rezultatu kako bismo mogli u drugom meču osigurati finale. Vidić je ključni igrač i opasni su u skok igri. Ne možemo promijeniti stil igre, ali ćemo probati da se prilagodimo takvom stilu”.

Obje utakmice polufinala Kupa BiH bit će u direktnom prenosi na Areni Sport.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima