Home Bosna i Hercegovina Ponovo oboren tender za nabavku linearnog akceleratora za UKC Tuzla

Ponovo oboren tender za nabavku linearnog akceleratora za UKC Tuzla

by admin

Aparat za zračenje nedostupan je pacijentima već deset mjeseci, a neophodne terapije pacijenti primaju u Sarajevu i Zenici.

U rješenju Ureda za žalbe dostavljenom UKC sada se između ostalog navodi da mehaničke specifikacije u okviru jedne tačke u tenderskoj dokumentaciji nisu usaglašene, na što je Advokatska kancelarija Nezirić iz Sarajeva uložila žalbu, koja je usvojena, a tender ponovo oboren.

Direktor UKC Tuzla Denijal Tulmović tvrdi da su sve ranije primjedbe Ureda za žalbe dopunili i da će i ubuduće raditi po zakonu, bez pogodovanja ijednom proizvođaču.

“Mi smo prihvatili ove uslove iz žalbe zbog toga što ne želimo da nam tender bude oboren potpuno. Ovako smanjujemo taj period na 18 dana. Tako da će otvaranje tendesrske dokumentacije biti 17. januara. Iskreno se nadam da će ova farsa biti tada i okončana“, kazao je Tulumović za Vijesti.ba.

Podsjećamo, Vlada TK i UKC Tuzla su ranije zaključili sporazum o izdvajanju ukupno 10 miliona KM za nabavku linearnog akceleratora. Njegova nabavka se, zbog žalbi na raspisani tender, čeka već deset mjeseci.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima