Home Svijet Poznati lanac supermarketa odlazi u historiju, zatvaraju sve poslovnice

Poznati lanac supermarketa odlazi u historiju, zatvaraju sve poslovnice

by admin

Sve poslovnice popularnog lanca supermarketa “Veganz Group AG” u Njemačkoj se zatvaraju.

To je kraj brenda koji se nekada smatrao pionirom biljne prehrane u Evropi. Sve poslovnice ovog popularnog lanca supermarketa u Njemačkoj se zatvaraju. Odluka o likvidaciji podružnica označava kraj jedne ere.

Zatvaranje posljednje još uvijek otvorene prodavnice označava kraj ovog nekad uspješnog lanca supermarketa. Kako pišu njemački mediji, poslovnica Veganca u Berlinu odlazi u historiju, prenosi Feniks magazin.

Lanac Veganz Group AG bio je mnogo više od lanca supermarketa. Promijenio je percepciju prehrane i podstakao uvođenje proizvoda biljnog porijekla na njemačko tržište od 2013. godine.

Ova kompanija se od 2020. usredsredila na proizvodnju svojih veganskih proizvoda. Posebno su se istakli proizvodi kao što su nagrađivani Veganz Cashewbert i Veganz Mililk, koji su bili prepoznati ne samo zbog svog ukusa, već i zbog svojih održivih standarda.

To je izjavio Jan Bredak, osnivač i šef Veganz Group AG, dok se opraštao od poslovnica. Objasnio je da bi im vlastiti maloprodajni brendovi omogućili da brzo i efikasno dopru do mnogih ljudi zainteresovanih za veganske proizvode.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima