Home Magazin Pravilo od dvije minute: Njim ćete spriječiti stvaranje nereda u kući

Pravilo od dvije minute: Njim ćete spriječiti stvaranje nereda u kući

by admin

Uredan i čist životni prostor odmah uravnotežuje i smiruje i nas i puno se bolje osjećamo kada oko nas nema nereda i hrpe prašine.

Kada bismo barem mogli samo pucnuti prstima i cijeli stan bi se magično pospremio i očistio sam, jedna je od želja koje bi nam vjerovatno bile pri vrhu liste kada bi nam u ruke dospjela čarobna svjetiljka, pišu Žene.ba.

No takav dom ipak još uvijek nije moguće postići čarolijom, nego trebamo izdvojiti vrijeme i posvetiti se čišćenju. A upravo je to ono na što se u ovako užurbanoj svakodnevici teško natjerati, a često niti nemamo dovoljno vremena za detaljnu generalku pa u pomoć moraju priskočiti neki praktični trikovi i savjeti.

Dvominutno pravilo

Jedno od najbržih i najučinkovitijih savjeta je dvominutno pravilo, piše Zadovoljna.hr.

Stavljanje robe u mašinu, pospremanje kreveta, pranje manje količine suđa, brisanje mrlje ili prašine sa stola ili poda, spremanje odjeće koja se nagomilala na stolcu – sve su to aktivnosti koje traju otprilike dvije minute, a neke čak i manje i jednostavno za njih ne možemo koristiti izgovor da ne stignemo kad znamo da barem te dvije minute sigurno imamo.

Pravilo za sve ukućane

Ako nemate mašinu za suđe, dvominutno pranje jednog ili dva tanjira odmah nakon jela puno je lakše obaviti nego pranje nagomilanog suđa na kraju dana. Isto je i s prašinom – ako je u tom trenu očistimo, ne moramo trošiti vrijeme na brisanje prašine u cijelom stanu odjednom.

Naravno, da bi ova navika doista i funkcionisala i bila korisna, bitno je da i vaši ukućani, ako ne živite sami, rade to isto i tako zajedno održavate sasvim pristojni nivo čistoće životnog prostora i bez odvajanja pola ili cijelog dana na pospremanje svega što se nagomilalo.

Takve dvominutne brze radnje vrlo lako mogu obavljati i djeca i već od malih nogu učestvovati u spremanju, istovremeno učeći istinitost one dobre stare što možeš danas, ne ostavi za sutra jer odugovlačenje na kraju samo uzrokuje to da imamo puno više posla nego što bismo ga imali da smo ga odradili odmah

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima